tæt på træer

kunstmuseet trapholt 2021
facebook tæt på træer
tina ratzer – tæt på træer

under corona-nedlukningen i de første måneder af 2021 skabte 740 borgere sammen med tekstilkunstner tina ratzer og trapholt kunstinstallationen tæt på træer.

Tæt på Træer har form af en kunstig skov, som man kan gå ind i. Skovens mange blade er syet i patchwork af projektets deltagere. Hver deltager har bidraget med et patchworket blad fra et træ, der betyder noget for dem. Projektet tematiserer kærligheden til naturen og behovet for at passe på klimaet. Kunstnerens håb er, at jo tættere vi kommer på naturen, jo mere vil vi passe på den. Tæt på Træer tager afsæt i danskernes stigende interesse for naturen under coronakrisen og behovet for nye fællesskaber.

udstillingen rejste rundt og blev udstillet i tre byer i trekantområdets festuge; i vejle i spinderihallerne, i fredericia i sundhedshuset og i haderslev i byrådssalen inden det blev udstillet på trapholt fra 21. november 2021.

projektet er realiseret i samarbejde med trekantområdets festuge, trekantsområdets naturvejledere, skoler og biblioteker, dansk patchworkforening samt lokale kreative foreninger. projektet er støttet af region syddanmarks kulturpulje og trekantområdets festuge. kvadrat har sponseret stof.

trekantsområderne festuge 27. august – 5. september 2021
trapholt 20. november – 09. november 2022

trekantområdets festuge

kunstmuseet trapholt

tekstil sponsoreret af kvadrat tekstil

tak til statens værksteder for arbejdsophold under processen

Scroll to Top