dansk

2004
cotton, polyester og nylon
7,5 × 14,5 m
simpel vævning

dansk fletter sig bogstaveligt talt ind i Dansk Design Center. Det stedsspecifikke værk er inspireret af rummets arkitektoniske linjer og former en gigantisk, pixeleret pil i samspil med trappen, der leder den besøgende op og ind i udstillingsfaciliteterne på 1. sal.

Som en kæmpe billedvævning består værket af 10 cm brede stofbaner, der én efter én er vævet direkte på den store væg. Horisontale og vertikale baner fletter sig fra gulv til loft i abstrakte formationer, der understreger rummets diagonale og dynamiske trappeforløb.

 

Farvepaletten spænder fra stærk rød over lilla til gule nuancer i en fortolkning af det danske flags farver og skal tilføre rummets stringente arkitektur et strejf af varme og nærvær. På afstand kan DANSK minde om en slags pixel-palette i et højteknologisk udtryk, men går man tæt på, blødes udtrykket op med de trevlede stofbaners (varme struktur og) rå taktilitet.

Værket var en del af en nyindretning af Dansk Design Centers café, hvor flere designere blev inviteret til at fortolke konceptet ”dansk”. DDC ønskede hermed at opfordre de besøgende til at tage stilling til designbegrebets muligheder. Øvrige designere var Remove, Claydies og Ingrid Unsöld.

arkitekt Henning Larsen architects

Tak til kvadrat for sponsorering af tekstil

Tak til statens værksteder for kunst og design for ophold i processen

Scroll to Top