plante magi på troldhedestien
maj 2023 – maj 2024

kolding kommune, trapholt og kunstneren tina ratzer er gået sammen om at skabe en unik kunstoplevelse for alle borgere. projektet inviterer lokale borgere til at deltage i en række aktiviteter langs troldhedestien.

i løbet af et år har 3 installationer på stien markeret processen undervejs i form af sun_shelve, flag_mark og plant_portrætter – en oplevelse for alle borgere.

tina ratzer og projektets deltagere har samlet i alt 57 forskellige plantearter på troldhedestien til plantefarvning af silke og uld ved hjælp af solens stråler og uden strøm – solfarvning. i flere måneder har 2 gange 72 glas prydet den tina ratzers specialdesignede sol_reol, hvor borgerne har kunnet følge den magiske proces med udtræk af planternes pigment der langsomt har indfarvet tekstilet i glasset. Af de plantefarvede tekstiler har tina ratzer og deltagere syet flag som markerede farverne fra naturen ved installationen flag_mark; en på troldhedestien og en på trapholt museum for moderne kunst og design. til sidst samles alle tekstilerne til en kunstdug, der indvies med en fælles picnic på troldhedestien som afslutning på projektet.

tak til alle de borgere, der har været nysgerrige og deltaget i projektet og tak til alle fra soja, der har været med til at bygge sol_hylde og lave planteportrætterne.

læs more om Troldhedestien – et aktivt naturtilbud til alle borgere – også dem med særlige fysiske eller psykiske behov.

følg også projektet på instagram

støttet af

trapholt
kolding kommune
statens kunstfond
textilia
&
soja, som er kolding kommunes beskyttede beskæftigelses- og aktivitets- og læringstilbud til mennesker med nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne, har været samarbejdspartner i hele projektet.

Scroll to Top